packaging innovations conferenties

De 7e editie van Packaging Innovations brengt opnieuw een hoogwaardig internationaal
sprekersprogramma.

kom meer te weten over:

  • De innovatieve verpakkingsoplossingen anno 2020
  • Award winnende verpakkingsdesigns
  • Out of the box design thinking
  • Hoe je met jouw verpakking de customer experience beïnvloedt
  • Het creëren van de optimale ‘unpacking experience’
  • Welke materialen herbruikbaar en recyclebaar zijn
  • De wet- en regelgeving op het gebied van duurzaam verpakken

programma 2020

PIETER POT

Innovatieve bezorgdienst in glazen potten
Pieter Pot wil dat het toegankelijk wordt om boodschappen te doen zonder verpakkingen, zonder extra moeite, kosten of tijd. We weten allemaal dat we onze planeet voortdurend vervuilen met grote hoeveelheden verpakkingsafval en handelen hier ook steeds bewuster naar. Pieter Pot wil milieuvriendelijk boodschappen doen net zo gemakkelijk maken als naar de reguliere supermarkt gaan: de eerste circulaire online supermarkt van Nederland. Op dit moment levert Pieter Pot boodschappen verpakkingsvrij, door ze in glazen potten bij je thuis te bezorgen én weer op te halen. Precies zoals de melkboer dat vroeger deed: een gevulde fles melk en hij nam je lege flessen weer mee terug.

OUT OF THE BOX DESIGN THINKING

Verpakkingdesign bepaalt het succes van het product. Hoe overtuig je de consument tot het doen van aankopen? Hoe zet je jouw product online ‘in het schap’? Hoe speel je met jouw verpakkingsdesign in op meerdere doelgroepen? GenZ heeft heel andere eisen en voorkeuren dan bijvoorbeeld jonge werkende ouders. Deze wensen zijn ook heel anders dan die van een middelbare shopper. In hoeverre laat je onderzoek hierin bepalend zijn en wat zou de rol van meer intuïtief ontwerpen kunnen zijn?

Pentawards conference

Tijdens Packaging Innovations 2018 werd de verpakkingsdesignprijs van de wereld, Pentawards, voor het eerst naar Nederland gehaald. De Pentawards Conference werd goed ontvangen en na Pentawards Live in 2019 is het weer tijd om op 18 en 19 november 2020 designers van innoverende merken en designbureaus aan het woord te laten. Pentawards is daarmee ook in 2020 weer exclusief aan Packaging Innovations verbonden.

WAT KUN JE NOG MEER VERWACHTEN

Scroll naar top