Easyfairs neemt meerderheidsbelang in ‘Packaging Première’, de Milaan-gevestigde luxe verpakkingsexpositie

Easyfairs neemt meerderheidsbelang in ‘Packaging Première’, de Milaan-gevestigde luxe verpakkingsexpositie

Easyfairs versterkt haar rol als Europa’s toonaangevende organisator van verpakkingsevenementen en breidt daarmee haar aanwezigheid in Italië uit. 

Londen, 25 september 2019. Wereldwijde evenementen organisator Easyfairs -bekend van Empack en Packaging Innovations- kondigt vandaag de overname van het meerderheidsbelang aan van het hoogkwalitatieve, Italiaanse verpakkingsevent Packaging première, dat plaatsvindt van 26 t/m 28 mei 2020 in Milaan.

 

Packaging Première is een ‘exclusief’ evenement georganiseerd voor ontwerpers, fabrikanten van luxe verpakkingen en internationale merken en wordt gehouden in hartje Milaan, het Italiaanse centrum van mode en design en de thuisbasis van veel ‘s werelds toonaangevende luxemerken. Het evenement is exponentieel gegroeid sinds de lancering in 2017, tijdens de derde editie in 2019 is het event gegroeid naar 242 exposanten, 13.000 vierkante meter en 6.700 bezoekers. De focus van Packaging Première ligt op verpakkingen voor mode & accessoires, cosmetica, wijn & gedistilleerde dranken, fine foods en andere luxe goederen.

 

Het Easyfairs UK & Global-team behoudt het bestaande management van Packaging Première, welke een gedeeltelijk aandeel in het evenement behoudt. Het huidige Italiaanse team zal intensief gaan samenwerken met de verpakkingsteams van Easyfairs in Londen, om zo expertise en competenties uit te wisselen en de groei voort te zetten.

 

Packaging Première wordt het 31e jaarlijkse evenement binnen het groeiende verpakkingsportfolio van Easyfairs en sluit aan op een reeks van belangrijke overnames die in de afgelopen jaren plaatsvonden, waaronder ADF & PCD en de Pentawards. Easyfair’s bestaande wereldwijde portfolio van verpakkingsevenementen reikt van Europa tot Noord-Amerika, met merken als o.a. Empack, Packaging Innovations, ADF, PCD en Pentawards.

 

De overname maakt de eerste stappen op de Italiaanse markt mogelijk, een belangrijk territorium voor de markt van luxe verpakkingen, ter aanvulling op de ADF & PCD- en PLD-evenementen in Parijs, ADF & PCD in New York en Luxury Packaging in Londen. Het partnerschap maakt voor Easyfairs als internationale eventorganisatie verdere groei mogelijk met Italië als focuszone.

 

Matt Benyon, CEO van Easyfairs UK & Global: “We zijn absoluut verheugd om dit indrukwekkende evenement aan ons groeiende verpakkingsportfolio toe te voegen. De kwaliteit van de tentoonstelling vertegenwoordigt dezelfde waarden als de events die we in heel Europa organiseren. We hebben een sterke reputatie opgebouwd binnen de wereldwijde verpakkingsmarkt, vooral in Europa en dit helpt ons om die reputatie te vergroten in Italië. Packaging Première dient als springplank voor andere evenementen en lanceringen in deze regio. Ik kijk er erg naar uit om nauw samen te werken met het team van Packaging Première om de best practices te delen en dit geweldige evenement verder te ontwikkelen. ”

 

De oprichter van Packaging Première Pier Paolo Ponchia blijft rechtstreeks betrokken bij het evenement, zowel op strategisch vlak als bij de uitvoering van die strategie. Hij verklaart: “Ik ben erg trots op wat we al hebben bereikt met dit evenement. Het is een bijzondere community en ik ben blij dat ik hierin zo nauw betrokken ben. De samenwerking met Easyfairs maakt het mogelijk om het event naar een hoger niveau te tillen, hierbij profiteren we van een brede infrastructuur en een globaal netwerk van evenementen. Met veel enthousiasme kijk ik uit naar de toekomst van deze samenwerking!”

socials

Houd de socials van Packaging Innovations in de gaten om op de hoogte te blijven van de laatste ontwikkelingen.

Deel dit bericht

Scroll naar top