Packaging Innovations keert in najaar 2020 terug naar de internationale verzamelplek voor Nederlandse innovaties en designs

Packaging Innovations zet uniek concept door in vertrouwde omgeving

De organisatie van Packaging Innovations maakt bekend dat het event op 18 & 19 november 2020 terugkeert naar Taets Art & Event Park in Amsterdam. “Het event wordt creatiever en interactiever dan ooit tevoren en daarom is besloten om terug te keren naar Amsterdam waar het event altijd goed is ontvangen. Het belooft een waar podium te worden voor verpakkingsinnovaties in een exclusieve setting. De locatie leent zich perfect om actuele ontwikkelingen en trends uitgebreid onder de aandacht te brengen”, zegt Irma de Hoon, Group Event Director van het organiserende Easyfairs.

De veranderingen in een zin samengevat: een tweedaags event in het najaar van 2020 in Amsterdam. De argumentatie vanuit de organisatie is duidelijk. De Hoon: “Packaging Innovations heeft nu op diverse locaties meer dan succesvol gedraaid. De verpakkingsdesignbeurs heeft zich doorontwikkeld tot een uniek, exclusief event, waar het nu tijd is om de final step te maken. Hoewel Packaging Innovations 2018 in Utrecht naast Empack een groot succes was, is uit analyse gebleken dat een terugkeer naar de creatieve broedplaats van Nederland – internationale verzamelplek voor innovaties en designs – beter aansluit op zowel exposanten als bezoekers.”

TAETS ART & EVENT PARK - AMSTERDAM

De laatste Packaging Innovations in Taets Amsterdam dateert uit 2016. “Taets Amsterdam heeft zich de laatste jaren als eventlocatie sterk ontwikkeld. Twee belangrijke verbeteringen zijn de bereikbaarheid met het openbaar vervoer en de toename van beursruimte, wat perfect aansluit op onze ambities”, aldus De Hoon. Een ander belangrijk speerpunt is dat Amsterdam gezien wordt als de creatieve hoofdstad van Nederland, waar een belangrijk deel van de primaire doelgroep van Packaging Innovations gevestigd is.

Welcome to our lab – Packaging Innovations creatiever en interactiever dan ooit tevoren

Packaging Innovations staat al edities lang bekend om het hoogwaardige (inter-)nationale conferentieprogramma. Creatieve (inter-)nationale smaakmakers staan daarom ook in 2020 weer op het podium. In 2020 zet de organisatie in op meer interactieve features. Zo luidt het thema ‘welcome to our lab’. Een laboratorium levert innovatieve oplossingen die de wereld een stap voorwaarts brengen. De focus ligt tijdens Packaging Innovations op duurzaamheidsoplossingen, onderscheidend vermogen op het gebied van design, materiaalgebruik en de noodzaak van verpakken. Hoe staan deze begrippen in relatie tot het veranderende retaillandschap? Op de beursvloer resulteert dit in verschillende labs; green lab, material lab, design lab en retail lab. De invulling van deze features geschiedt in samenspraak met exposanten en is nog volop in ontwikkeling. We kunnen al wel bekend maken dat de prestigieuze verpakkingsprijs, Pentawards, ook dit jaar weer een speciaal element vormt op de beursvloer.

SAVE THE DATE

De organisatie kijkt reikhalzend uit naar de nieuwe editie die op 18 en 19 november 2020 plaatsvindt in Taets Amsterdam. Packaging en design experts worden tijdens het tweedaagse event in contact gebracht met brand owners, marketeers, designers, verpakkingsmanagers- en inkopers, welke op zoek zijn naar nieuwe kansen voor verpakkingen en displays.

Deel dit bericht

Scroll naar top