Bunzl wint met EcoCoolBox NL Packaging Awards 2020

Beschrijving

Bunzl Retail & Industry wint met de innovatieve EcoCoolBox de NL Packaging Awards 2020 in de categorie Webretail! Dé vakprijs voor de verpakkingsbranche.

In de 13 categorieën, waaronder Webretail en Food vers, worden de beste verpakkingen beloond met een prestigieuze award. Tijdens de bekendmaking was Bunzl Retail & Industry één van de zeven genomineerden voor de awards, in de categorie Webretail.

Bunzl Retail & Industry heeft gewonnen met de innovatieve EcoCoolBox: een milieuvriendelijke isolatieverpakking voor een effectieve bescherming van temperatuurgevoelige producten zoals vers- en diepgevroren producten. De toegepaste isolatietechniek zorgt ervoor dat de inhoud lange tijd wordt beschermd tegen temperatuurinvloeden van buitenaf. Het is een volledig kartonnen koelbox en daarmee hét milieubewuste alternatief van de bekende EPS/EPP boxen. De 100% recyclebare verzendoplossing is bovendien volledig personaliseerbaar. De EcoCoolBox is ontwikkeld door Thermologistics Group en in samenwerking met Bunzl op de Nederlandse markt gebracht.

Het verslag van de jury was als volgt: ‘‘Een verzendverpakking die voor disruptie zorgt, want het vervangt de kunststof isolatieboxen van EPS of EPP. Een slimme combinatie van bestaande materialen zorgt voor een recyclebare verpakking die bij het oud-papier kan. Papiervezels die als isolatiemateriaal worden toegepast en een verpakking die in platte componenten wordt aangeleverd, wat het transportvolume verlaagt. Een verpakking die past in deze tijd waar bedrijven steeds verder verduurzamen. Het isolatiemateriaal absorbeert vocht goed en de EcoCoolBox is in een standaard maat of aanpasbaar formaat verkrijgbaar. De jury vindt dat de communicatie dat de verpakking bij het oud-papier mag, beter kan. Ze zijn daar te bescheiden in. Slimme toepassing van mono-materiaal. Kortom, een verrassende en vernieuwende verpakking die er uit springt.’’

Media

Gallery

Website

Downloads

Deel op Social Media

Scroll naar top