Exposant in the spotlight : vrijdag premium printing

Jonge, dynamische grafische onderneming met 115 jaar ervaring maakt debuut op Packaging Innovations

Vrijdag Premium Printing vierde in april dit jaar haar 115-jarige jubileum. Het is dan ook bijzonder dat het van origine grafische bedrijf nu op ‘115-jarige leeftijd’ haar debuut maakt op Packaging Innovations. Hoog tijd om verder kennis te maken met deze veredelaar, drukker en niet te vergeten verpakkingsspecialist. Via de digitale weg spraken wij met Henk Nota (managing director), Felix Rietveld (accountmanager) en Annette van der Sommen (executive secretary).

115 jaar bedienen van global brands

Het getal 115 staat dit jaar centraal bij Vrijdag Premium Printing. Naast het 115-jarige jubileum zijn er namelijk ook 115 medewerkers in dienst. Vrijdag kan gezien worden als een innovatief grafisch bedrijf, met daarachter een mix van medewerkers met ambacht voor het vak en jonge dynamiek. Henk Nota aan het woord: “Wij onderscheiden ons, simpel geformuleerd, als specialist van het mooi maken van papier en karton. Zo simpel als dat het klinkt, zo ingewikkeld zijn de machines, processen, materialen en technieken”. Felix Rietveld vult aan: “onze core-business ligt traditioneel in de ‘smoking and drinking’ industrie en daarnaast werken wij samen met een breed scala aan global brands in bijvoorbeeld de cosmetica- en chocolade-industrie”.

Creëer onderscheidend vermogen in het vak, juist in tijden van crisis

“Duurzaamheid betreft vaak een containerbegrip, wat in gedachten geassocieerd wordt met hogere kosten. Vrijdag Premium Printing biedt echter onderscheidende technieken en materialen welke niet per definitie duurder zijn dan huidige alternatieven. En op deze wijze onderscheidt de verpakking zich op het schap, biedt meerwaarde en is een duurzamere oplossing, aldus Henk.

 

Felix geeft aan dat juist in tijden van de huidige coronacrisis het belangrijk is om je te onderscheiden. “Er zijn bedrijven die op dit moment het productieproces van de verpakkingen omgooien. Het is positief om te zien dat duurzaamheid daarbij niet naar de achtergrond verdwijnt. In plaats van downgraden en daarmee minder opvallend maken, maken wij verpakkingen en etiketten duurzamer en opvallender”.

Debuut op Packaging Innovations

Het is de vraag of het eerder in de geschiedenis heeft plaatsgevonden dat we met een 115-jarig jubileum mogen spreken over een debuut. Henk Nota vindt dit wel iets speciaals hebben. “Het schetst een mooi beeld van onze dynamische organisatie. Wij willen ons blijven ontwikkelen en nieuwe markten aanboren. Packaging Innovations sluit daarbij goed aan op onze ambities, waarbij we ons op de kaart willen zetten bij o.a. brand owners en designers. We kijken dan ook uit naar onze deelname in november”.

Innovatieve duurzame oplossingen centraal op de beursvloer

In het heden, maar zeker ook naar de toekomst toe, zal de kerncompetentie duurzaamheid zich alleen maar verder manifesteren in de verpakkingsindustrie. “Maak hierbij de combinatie met duurzame etiketten die van het schap afspringen”, aldus Felix. “Wij demonstreren tijdens Packaging Innovations o.a. Sparkling Mineral Powder. Dit is een mineraal poeder welke een prachtig metaaleffect creëert. Het mineraal is een duurzamere oplossing dan het gebruik van metaal poeders of foliën.

 

Henk Nota geeft daarnaast aan dat op dit moment wordt getest met een zilverinkt die middels een vellen diepdruk machine gedrukt wordt op verpakkingen en etiketten. Dit is een goed alternatief voor koudfolie of hotfoil, waarbij veel kunststof afval ontstaat. De vellen diepdrukpers is geschikt voor kleinere oplagen en biedt onder meer de mogelijkheid om heel krachtige kleuren te drukken. We zijn dan ook trots dat wij dit aan onze klanten kunnen bieden”, aldus Henk.

 

Om in duurzame stijl af te sluiten kaart Henk ook nog het duurzame project Impact Nation aan. Vrijdag Premium Printing is door ABN Amro geselecteerd als een van de acht MKB bedrijven die de uitdaging aangaan om in 100 dagen tijd op zoek te gaan naar een nieuwe duurzame oplossing die direct geïmplementeerd kan worden in het productieproces. Henk: “Dit project is onlangs gestart en we zullen de uitkomsten hiervan zeker ook presenteren tijdens Packaging Innovations 2020”.

Deel dit bericht

Scroll naar top