Exposant in the spotlight : STICKYLOCK

StickyLock: augmented reality als toegevoegde waarde aan jouw verpakking

Packaging Innovations 2020 kent een aantal debutanten. Eén van deze debutanten is StickyLock. StickyLock biedt toegevoegde waarde aan verpakkingen middels technologieën als Augmented Reality, Virtual Reality en 360 graden media. Het betreft technologieën binnen smart packaging die niet alleen als mooie uitstraling kunnen dienen, maar ook als krachtig communicatie- en interactiemiddel. Wij spraken met Ruby Kuitems en Daniel de Zwart van StickyLock.

vergaderen op afstand in tijden van crisis

Daniel de Zwart: “In deze tijd hebben we natuurlijk de richtlijnen van het RIVM gevolgd en veel van ons personeel is dan ook thuis gaan werken. StickyLock ontwikkelt innovatieve apps en games vanuit een hightech omgeving, wij beschikken dan ook over alle middelen om op afstand te kunnen werken en communiceren.” Ruby Kuitems vult aan: “Wel hebben we een aantal veranderingen doorgebracht. Zo hebben we camera’s op kantoor geïnstalleerd zodat de thuiswerkers ons kunnen spreken en zien; we vergaderen op afstand en uiteraard volgen we alle maatregelen met betrekking tot onze hygiëne en gezondheid op. We houden dagelijks op vaste tijdstippen korte online-overleggen met elkaar om het groepsgevoel te bevorderen. Iedereen zet de schouders eronder en zet net even dat stapje extra.”

Visualisatie van producten nog belangrijker geworden

“De kracht van onze Augmented- en Virtual Reality (AR en VR) oplossingen komt juist nu, in deze coronacrisis, goed naar voren. Mensen moeten zo veel mogelijk thuisblijven. Visualisatie van producten is nog belangrijker geworden. Met onze AR-oplossingen plaatst de klant de producten eenvoudig thuis, wij verplaatsen de showroom digitaal naar de woonkamer. Informatie die je voorheen van de verkoper kreeg, voegen wij in AR toe aan verpakkingen. Door een QR-code te plaatsen op de verpakking wordt er met AR additionele uitleg, informatie en (geanimeerde) afbeeldingen getoond over het product. De verpakking krijgt hiermee een extra beleving en extra waarde,” aldus Daniel.

 

Ruby geeft aan met de klanten mee te willen denken: “We begrijpen heel goed dat de coronacrisis veel bedrijven heeft geraakt en dat de investeringen in veel branches zijn teruggeschroefd. Wij zoeken daarom, samen met de klant, steeds creatief naar oplossingen om hen te kunnen helpen. Flexibiliteit is hierbij het sleutelwoord.”

 

Debuteren als eerste aanbieder van Augmented Reality

Ruby: “Wij nemen deel aan Packaging Innovations omdat AR een goede en duurzame toevoeging is aan verpakkingen. Door teksten, afbeeldingen en 3D-modellen in QR-codes te plaatsen kun je veel meer informatie geven en kan de verpakking zo klein mogelijk blijven. Verder ben je niet beperkt qua ruimte wat je wilt laten zien en kun je je conversie verhogen door twijfels weg te nemen. Je kunt allergie-informatie uitgebreid tonen, productinformatie, promotiemateriaal etc.”

AR duurzaam en toegankelijk tijdens Packaging Innovations

“Wij kijken uit naar ons debuut. Het event spreekt ons enorm aan en wij hebben er alle vertrouwen in dat de organisatie een succesvol corona-safe event weet te organiseren,” aldus Daniel.

 

Ruby gaat meer in op wat StickyLock gaat showen tijdens Packaging Innovations: “Wij gaan laten zien wat er mogelijk is met AR en verpakkingen. The sky is the limit! Of het nu om producten, voedsel of spellen gaat. AR is een toevoeging voor alle producten waar een verpakking omheen zit. Bijvoorbeeld door een 3D-model van een product toe te voegen. Je kunt na het scannen van de QR-code het product virtueel in 3D zien en 360 graden ronddraaien. Hierdoor kun je alle kanten van tevoren al bekijken en inzoomen tot op de kleinste details. Verder gaan we laten zien hoe duurzaam AR is en hoe toegankelijk wij AR hebben gemaakt.”

Deel dit bericht

Scroll naar top